26 YEARS ON THE ROAD

Den 15. marts 1997 for 26 år siden, gik Contemporánea på scenen for absolut første gang. Dengang var det som optakt til ensemblets første Sydamerika turné. Så vi har noget at fejre den dag. Kom glad 🙂

Som optakt til en længere turné til Sydamerika opfører Fritz Gerhard Berthelsen og Ejnar Kanding tre nyere danske elektroakustiske værker af henholdsvis Fuzzy, Wayne Siegel og Ejnar Kanding i LiteraturHaus på Nørrebro. 

Onsdag d. 15. marts 2023 kl. 19.00

LiteraturHaus Nørrebro

MØLLEGADE 7, 2200 KBH N

Billetter 100,- kr. i døren

Gratis adgang for medlemmer af Contemporánea

Bliv medlem: https://contemporanea.dk/become-a-member/

Kort om aftenens værker

Med basklarinet og live electronics fokuseres på tre nyere værker, der har det tilfælles, at de veksler imellem det mytologisk stemningsfilosoferende og det rytmisk pulserende. Som sad man på et lille skjult fredeligt sted midt i en larmende metropol.

Fuzzys Midnatsluskeren og Ejnar Kandings Zauberlehrling Suite er begge værker skrevet til ensemble Contemporánea. Disse har ensemblet uropført i Danmark i henholdsvis 2014 og 2020. Salamander er oprindeligt for barytonsaxofon, men her altså i en af Wayne Siegel,  omarbejdet version for basklarinet. Samlet er der tale om tre værker af komponister med speciale i netop elektroakustisk musik.

Basklarinet og computer  🙂

Gennem 26 år har vi – Ejnar og Fritz – arbejdet tæt sammen i netop denne kombination. Det har ført til en perlerække af værker skrevet af Ejnar tilegnet Fritz. Vi har tillige spillet en lang række værker af andre spændende både danske og udenlandske komponister. Disse værker har siden 1997, udover en masse koncerter i Danmark, ført os rundt på vigtige festivaler og events fordelt på flere kontinenter. Specielt med en intensiv opstartsfase de første år med flere turnéer i seks sydamerikanske lande. Aftenens koncert er optakt til endnu en længere turné til Sydamerika. Fritz rejser fra medio marts på en to måneder lang koncertrejse med netop disse værker og en række koncerter og workshops i Chile og Argentina.